Bloggen min

Litt om min daglige koding

Starte Med Ansible

Jeg begynte med ansible og committed små endringer i git-repository på fredag 16 september 2016. I løpet av helgen leste jeg 216 sider om Ansible og jeg ble rett og slett bitt litt av basillen. Her kom et verktøy som gjorde noe av det jeg har savnet med puppet, som var mulig i chef, men chef er tyngre å skrive kode til og få til å fungere. Ansible derrimot fungerer mer som puppet med direkte yaml støtte og mange flotte moduler. Mange av de kjekke modulene følger med direkte som ansible core-moduler.

I løpet av en helg fikk jeg jafset i meg en hel del om ansible fra bøker og youtube-training. Jeg ble så frelst at jeg tok mye av det lille jeg hadde startet med egen chef-kode og porterte mesteparten over i ansible. Det gikk lekende lett.

Bildet er relatert til å fyre opp en virtual machine i vmware.