Bloggen min

Litt om min daglige koding

Reparere Elektronikk Leke

Gutten min fikk et brukt leketøy hvor to av knappene ikke virket skikkelig. Det er 5 lignende knapper med bilde av dyr på og de er merket med tallene 1-5. Knapp 4 gikk det ann å trykke på for å få lyd, men denne knappen var det ikke lys i. Knapp 5 var helt død og hele tangenten for knappen var løs så man følte at man trykket uten at det var noe under knappen.

Når jeg åpnet leken en kveld guttunten var ganske opptatt fant jeg ut at et lite kretskort var knukket i to. Tilkoblingen til processor enheten var koblet i nærheten av knapp 4 mens lyset for knapp 4 var koblet rundt knapp 5 sin bryter.

Når jeg åpnet leka skjønte jeg umiddelbart at det var en elektronikkleke jeg kunne fikse på med enkle grep. Jeg pusset vekk litt av belegget som skal beskytte lederene på kretskortet fra korridering og kortsluttning. Det gjorde jeg for å få loddetinn til å feste seg til kobberet. En liten stund senere hadde jeg loddet sammen banene på kretskortet som var knukket og 4-er knappen hadde fått lys, og 5-knappen hadde fått lyd, lys og kjentes normal å presse på igjen. Det var en gøy ting å reparere. Å se han lure litt når plutselig 4 og 5 fungerte litt bedre var morsomt.