Bloggen min

Litt om min daglige koding

I3wm Skjermdump

Det er ikke lenge siden jeg startet med i3, røfflig 2 måneder siden og jeg er virkelig glad for at jeg har kommet i gang med å bruke i3. Det har gjort at jeg får utnytet skjermene bedre. Når jeg brukte gnome ble det ofte mange tabs som jeg måtte igjennom for å finne riktig vindu. Det har blitt mer organisert hvor vinduene jeg jobber i befinner seg og de popper opp omtrent der jeg vil ha de. Det hender ofte at jeg vil ta skjermbilder og nå fant jeg ut hvorfor tasten for å ta skjermbilde ikke fungerte skikkelig. Noen ganger ble jeg nødt å trykke gjentatte ganger for å i det heletatt få til å få tatt skjermbilde. I dag fant jeg ut at jeg måtte bruke –release

1
bindsym --release Print exec /path/to/skjermdump.sh

skjermdump.sh scriptet mitt tar bilde av den delen av skjermen jeg selv velger og lagrer skjermdumpen til fil pluss at den lagrer skjermkopieringen til minne klar for “Copy-Paste” inn i et rikt dokument/epost.

1
2
3
4
5
#!/bin/bash

D=$(date +%F_%T_%s)
/usr/bin/gnome-screenshot -a -f ~/Pictures/Screenshot_${D}.png
pyclip ~/Pictures/Screenshot_${D}.png