Bloggen min

Litt om min daglige koding

Chromecast

Chromecast må være noe av det mest spennende jeg har skaffet meg. Har ikke helt kommet over hvordan å streame bildefiler fra linux over på chromecasten, annet enn at det slo meg at jeg kunne jo konvertere bildefilene til en stream før jeg kaster streamen over på skjermen. Uansett tenker jeg at det nok helt sikkert finnes et prosjekt for å se bilder fra linux på chromecasten på tven.

Open pavucontrol and select the mkchromecast sink

Jeg bruker mkchromecast og castnow for litt forskjellge formål.

  • castnow er fin når du bare skal spille av en fil ved å kaste den hele i sitt format til chromecast.

  • mkchromecast lager en virtuelloutput device som man kan sende all lyd ut gjennom, uavhenging av filformat så lenge man kan spille det av på egen maskin. Det blir altså output lyd på egen pc som kodes og streames til chromecasten hvorav castnow sender fila man velger til chromecasten. På denne måten kan man bruke favoritt avspiller og streame dette til anlegget.

Nå skal det nevnes at chromecasten gjør litt motsatt casting av hva man tenker. Chromecasten har ikke en port åpen som mottar streamen, men man sender kommando til chromecasten som ber den å hente stream fra en port på lokal maskin eller fra nettet.