Bloggen min

Litt om min daglige koding

Feil Bruker

Jeg visste at jeg hadde riktig bruker. For å finne ut forskjeller endte jeg opp med å sammenligne en AD-dump mellom meg og en kollega for å feilsøke på problemet. Det viste seg å være feil server-navn i en mail en annen kollega hadde sendt ut. ldap dump av AD er nyttig for å sammenligne forskjeller på AD-kontoer.

Wifi Feilsøking

Jeg feilsøkte på det trødløse nettverket vårt og fant ut at enkelte AccessPoints fungerte det dårlig å kjøre trafik gjennom. Den lange lista forklarer kanskje noe av problemene, og ved å velge hvilken mac addresse jeg kobler meg opp mot så tvinger jeg laptoppen til å bruke en av accesspunktene som befinner set litt lengre unna, mens konnektiviteten ble bedre.

I3wm Skjermdump

Det er ikke lenge siden jeg startet med i3, røfflig 2 måneder siden og jeg er virkelig glad for at jeg har kommet i gang med å bruke i3. Det har gjort at jeg får utnytet skjermene bedre. Når jeg brukte gnome ble det ofte mange tabs som jeg måtte igjennom for å finne riktig vindu. Det har blitt mer organisert hvor vinduene jeg jobber i befinner seg og de popper opp omtrent der jeg vil ha de. Det hender ofte at jeg vil ta skjermbilder og nå fant jeg ut hvorfor tasten for å ta skjermbilde ikke fungerte skikkelig. Noen ganger ble jeg nødt å trykke gjentatte ganger for å i det heletatt få til å få tatt skjermbilde. I dag fant jeg ut at jeg måtte bruke –release

1
bindsym --release Print exec /path/to/skjermdump.sh

skjermdump.sh scriptet mitt tar bilde av den delen av skjermen jeg selv velger og lagrer skjermdumpen til fil pluss at den lagrer skjermkopieringen til minne klar for “Copy-Paste” inn i et rikt dokument/epost.

1
2
3
4
5
#!/bin/bash

D=$(date +%F_%T_%s)
/usr/bin/gnome-screenshot -a -f ~/Pictures/Screenshot_${D}.png
pyclip ~/Pictures/Screenshot_${D}.png

Linuxcon 2016

I dag og i går lyttet jeg på linuxcon. I dag jobbet med å duplisere innhold i en databaseserver mens jeg lyttet til foredragsholderene.

Det var nyttig scalering, containers, litt linux historie og om feil som firmar har gjort i satsing på open source

Sammenligne Skytjenester

I dag fikk jeg et spørsmål fra en i nær relasjon om hvordan jeg lagrer bilder og endte opp med å finne fram litt info om forskjellige sky-tjenester for å sammenligne hva de kan tilby. Sammenligningen ser ut til å vise at man kan få ubegrenset lagring for omtrent 50 norske kroner. Jeg fant en fin oversikt over tilbydere her: http://www.cloudwards.net/comparison/

Velkommen

I dag starter jeg med blogging i markdown og octopress. Jeg har hatt lyst å starte med blogging en god stund og har noen ganger tidligere kjørt tyngre CMS for å legge inn artikler og skrive stoff. Men etter at jeg har fått databaseservere til å krasje beyond recovery så har jeg lyst å prøve meg på noe enklere. Jeg vil bruke markdown fordi det er en nyttig måte å skrive og presentere stoff på.

1
2
kodesnutt 123 456
asd ads